Stichting Lojal

woongroep zelhem

De woongroep in Zelhem bestaat uit drie afdelingen. Op de grootste afdeling wordt er zeer groepsgericht gewerkt. Iedere cliënt heeft zijn eigen kamer, maar moet sanitair delen met anderen. Eten en het huis verzorgen doen we samen, daarnaast heeft een ieder zijn eigen programma en zijn eigen zorgplan. Aanleunend zijn er twee kleinere afdeling waar getraind kan worden voor een zo zelfstandig mogelijk leven. Begeleiding is dan 24 uur wel in de buurt aanwezig, maar niet voortdurend in het gebouw. Hier volgt een ieder zijn eigen programma, samen eten mag maar hoeft niet. Het huis verzorgen doe je, natuurlijk, wel samen.

Er wordt verwacht dat iedereen die in de woongroep Zelhem woont een vorm van dagbesteding heeft of hiermee aan het werk is. Dit kan school zijn of werk, maar dit mag ook een dagbestedingsplek zijn bij Lojal of een andere instelling. De doelstelling is dat iedereen overdag wat te doen heeft, hiervoor is dan ook bij de intake en bij de evaluatie momenten veel aandacht voor.

Er wordt gewerkt met een zo klein mogelijk team van professionals. Hierdoor zijn er korte lijnen tussen het team en de cliënt met zijn naasten. Iets wat Lojal ziet als een kernwaarde.

De woongroep ligt in een rustige wijk, met een goede gezonde sociale controle. Dit precies zoals je van een Achterhoeks dorp mag verwachten. In de buurt zijn er goede openbaar vervoer voorzieningen naar Doetinchem en in het dorp zijn er winkels voldoende om boodschappen te doen voor de eerste levensbehoefte.

Je kan wonen op de woongroep in Zelhem met een indicatie bescherm wonen vanuit de centrumgemeente Doetinchem. Lojal werkt dan samen met HumanitasDMH, die voor Lojal de financiële afwikkeling verzorgt.

woongroep zelhem