Stichting Lojal

gezinshuis lochem

Net buiten Lochem, in het plaatsje Laren, is Lojal, in samenwerking, een zeer kleinschalig gezinshuis begonnen. In de afgelopen jaren werd duidelijk dat er een cliënten groep bestond die de warmte en de nabijheid van een gezinshuis, ondanks hun leeftijd, goed konden gebruiken. De plekken zijn gericht op langdurig verblijf. Het er mogen “zijn” gaat voor snelle ontwikkeling.

Gezinshuis Pieper Smit is een kleinschalig gezinshuis waar de zelfredzaamheid van de jongeren de basis vormt. De sfeer van gewoon wonen, de huiselijkheid en kleinschaligheid staat voorop.

De gezinshuisouders zijn 24/7 in de buurt voor vragen,of voor gewoon even te helpen, problemen op te lossen of om “kletspraat” te houden. Ze gaan respectvol om met de mensen die in ons gezinshuis wonen en verwachten dat ook andersom. Er is veel aandacht voor de onderlinge saamhorigheid en betrokkenheid met ons als gezin en met de jongeren onder elkaar.

Elkaar stimuleren, naar elkaar luisteren en motiveren zorgt ervoor dat een ieder zich “thuis” voelt!

Gezinshuis ouders Gerdien en Sander werken nauw samen met Lojal om een zo optimaal mogelijke plek te creeeren voor diegene die hiervoor in aanmerking komt of wil komen. Gerdien is meer dan 10 jaar in dienst bij Lojal en heeft daarvoor ook al een schat aan ervaring opgedaan. Sander is, door zijn ervaring als voorman, ook het nodige gewend en ondersteund Gerdien waar hij kan.

Gerdien en Sander hebben een eigen website met veel meer informatie: www.piepersmit.nl

Aanmelden kan via aanmelding@lojal.nl

gezinshuis lochem