Wonen

De Stichting Woonzorg Lojal heeft de beschikking over een aantal beschermd woonmogelijkheden in de regio. Daarnaast zijn er samenwerkingsverbanden met woningbouwverenigingen waardoor het soms makkelijker is om een woning te huren. Wanneer je in een woning van Lojal woont, gaat dit altijd samen met begeleiding. Lojal heeft geen woningen die ze verhuurt aan anderen.

In de regio Doetinchem heeft Lojal de beschikking over twee woningen. Een woning die vooral geschikt is gemaakt voor beschermd wonen. Deze woning ligt even buiten de stad zelf, voldoende afgelegen in het buitengebied om een natuurlijk beschermde omgeving te kunnen bieden. De andere woning ligt in het centrum van de stad en is vooral geschikt voor begeleid wonen of kamertraining.

Verder heeft Lojal de beschikking over een woning in Zutphen, Zelhem en Winterswijk. Deze woningen zijn bedoeld voor groepsgericht beschermd wonen. Aan beide woningen vast zitten ook een aantal plekken om individueel te kunnen trainen om zelfstandig te kunnen wonen.

In Lochem/Laren zijn we sinds kort gestart met een nieuw gezinshuis waar 3 personen kunnen wonen.

Lojal wil graag kijken naar iemands mogelijkheden en probeert het beste in iemand ophoog te halen. Dit houdt in dat de begeleiding van Lojal in aanvang een ontwikkelingsgerichte houding aanneemt en er vanuit gaat dat de cliënten nog in een groeiproces zitten. Echter dit lang niet altijd het geval, voor deze cliënten heeft Lojal ook een beperkt aantal WLZ plekken. Deze plekken zitten voornamelijk in Zutphen, maar ook in Doetinchem en Winterswijk zijn er mogelijkheden.

Binnen Lojal is er altijd beweging om nieuw aanbod te creëren. Dit omdat Lojal vindt dat haar doelgroep hierom vraagt. Lojal wil het aanbod zo goed mogelijk laten aansluiten bij de hulpvraag. Door de betrekkelijke kleinschaligheid is Lojal als organisatie zeer flexibel en in staat om antwoord te vinden op complexe woon en begeleidingsvragen.