cliënten

Als je dit leest dan ben je aangemeld of overweeg je een aanmelding bij Lojal. Dit doe je niet zomaar. Dit doe omdat je ergens niet goed alleen uit kunt komen en dat je zelf vindt of andere mensen vinden dat je hulp nodig hebt. Dit kunnen verschillende dingen zijn, binnen Lojal hebben we deze dingen verdeeld in leefgebieden.

Het kan zijn dat je een vraag hebt over wonen. Dat het even niet lukt om een eigen huis te vinden of dat je niet goed hoe je dit moet organiseren. Soms is het zo dat het zelfs beter is om een tijdje bij Lojal te komen wonen. Om (verder) te trainen of om tot rust te komen. Lojal heeft deze plekken in Zelhem, Zutphen, Winterswijk en in Doetinchem. Je kan daar wonen samen met andere jongeren die ongeveer dezelfde vragen hebben als jij. Samen met de groepsleiding, die 24 uur per dag daar is of daar in de buurt is, en de andere jongeren zorgen jullie voor het huis. Samen zorgen jullie ervoor dat het huis veilig genoeg is om er een fijne, een goede tijd te hebben en om op die manier weer een stap verder te komen. Soms hebben we hier strenge regels voor nodig, hier moeten we het dan bij de kennismaking en intake goed over hebben.

Soms beperkt je vraag alleen tot leefgebieden van financiën of tot sociale contacten. Je woont op een prima plek, maar het lukt je niet om iedere week de post goed onder elkaar te zetten of om goede vrienden te vinden. Dan kan Lojal ook een aantal uur in de week bij langs komen om het hier over te hebben en dit samen met je op te lossen. Wij noemen dit ambulante begeleiding.

Lojal wordt betaald door de gemeente of door het zorgkantoor. Voordat we iemand mogen en kunnen helpen moeten we eerst met een van deze instanties overleggen. De gemeente of het zorgkantoor bepaald welke hulp er geboden mag worden en hoe vaak we elkaar gaan zien. Dit leggen ze vast in een indicatie. Voor het zorgkantoor regelt het CIZ dit, voor de gemeente krijg je hiervoor een keukentafelgesprek.

cliënten