Stichting Lojal

zorghuis Winterswijk

Het zorghuis Winterswijk is bijzondere vorm van hulpverlening. Je kunt hier wonen en werken, echter niet zo als op een zorgboerderij. Op het terrein staan een tweetal huizen met ieder zijn eigen identiteit.

In het woonhuis is voortdurend groepsleiding aanwezig. Er zijn maar een beperkt aantal plekken. Het zeer kleinschalig werken maakt het woonklimaat hier veilig en gestructureerd. Ieder heeft zijn eigen kamer, maar eten en koken doen we samen. In principe heeft iedereen een dagbesteding, maar heb je dit niet dan doe je mee in de dagorde van Lojal. Dit houdt in dat er dagbesteding georganiseerd wordt op het terrein in Winterswijk of in de buurt.

In de Villa wonen een aantal jongeren die al, op hun manier, deelnemen aan het arbeidsproces of voltijd onderwijs volgen. Ze wonen daar zelfstandig en hebben het huis met elkaar te onderhouden. Ze kunnen beroep doen op groepsleiding die wel in de buurt zijn, maar niet voortdurend in huis. De grote ruimtes in het huis geeft overzicht en rust. Jongeren kunnen hier, ieders op het eigen tempo, groeien naar hun eigen plek.

Het zorghuis Winterswijk beschikt over een eigen klussen dienst. In Winterswijk en omgeving worden er klussen gedaan die passen bij de populatie die op dat moment daar behoefte aan hebben. Een voorbeeld is dat er al jaren samen gewerkt wordt met een grote manege in Vragender met allerlei hand en span diensten.

Je kunt wonen in het zorghuis Winterswijk met een beschermd wonen indicatie vanuit de centrum gemeente Doetinchem. Lojal werkt hierin samen met HumanitasDMH, zij regelen de financiën. Er zijn ook mogelijkheden om te plaatsen met een WLZ indicatie, maar hiervoor naar de mogelijkheden. Aanmelden kan via: aanmelding@lojal.nl

 

zorghuis Winterswijk